Znalazlem LAC przypadkowo przegladajac internet i musze powiedziec ze mi sie bardzo spodobal . Dopiero mam 3 [poziom?] ale i tak mi sie to podoba. Mam tylko jedno pytanie. Jak ustawic dobrze aliasy tzn. czary i inne komendy. Jak narazie tylko z kierunkami sobie poradzilem i podstwowymi komendami. Nie wiem jak zrobic do czarow...
I wlasnie dla takich osob, ktore nie wiedza, sa pisane pomoce ;)
Wpisz "?alias" i tyle.
A wlasciwie po co Ci tyle aliasow? :)
Na Lacu nie musisz wpisywac pelnych polecen, ale rowniez skroty. Zreszta tu:
http://www.lac.pl/index.php?show=jak_grac masz dokladnie opisane, jak rozpoczac zabawe z Lacem.
A mi się widzi, że on właśnie grał w mudy, bo używa słów "help" i "[poziom?]". Z kierunkami sobie poradził, gdyż są takie same jak na innych mudach. ;) A o aliasy pyta, bo chce sobie pewnie poustawiać angielskie polecenia.
Hmm wczoraj spredziłem z nim troche czasu na mudzie i mówił, że nie grał. Wyjaśniłem mu jak działają aliasy i nawet z tego co pamiętam to zrobił sobie jednego na jakiś czar ofensywny. Dlatego nie rozumiem po co ten temat?
“Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil,” yeah, because I’m the wickedest sonofabitch you’re gonna find down here.
W profilu ma starą nazwę, forum jeśli raz uznało nazwę za prawidłową, nie sprawdza tego nigdy (szkoda czasu przy wyświetlaniu każdego wątku). A ja nie mam żadnego automatu do tego, więc pozostaje to w gestii użytkowników danych emblematów.