przez Lam » Wt paź 12, 2004 9:46 pm
1. Lac jest dla ludzi, których wymarzony mud jest podobny do mojego wymarzonego muda.
2. Inni bogowie Laca zapewne nie zostaliby nimi, gdyby mieli wizję Laca inną niż ta wyżej wspomniana moja (zaczekaj do punktu 5, zanim to zacytujesz i coś napiszesz).
3. Moja wizja Laca podlega wpływom innych graczy, zwłaszcza bogów, więc jeśli ktoś ma inną wizję w którymś miejscu, a jednocześnie faktycznie jest lepsza niż moja, może mnie do niej przekonać i moja wizja ulega modyfikacji.
4. Tym sposobem to, co wyżej nazywałem moim wymarzonym mudem i moją wizją Laca, jest zgodne z wymarzonym mudem i wizją Laca innych bogów i graczy, którzy grają w naszego muda. Jest to nasza wspólna wizja, którą konsekwentnie realizujemy, nie zmieniając koncepcji co drugi tydzień.
5. "Przedłużając" tę myśl, punktu 2 nie można interpretować w taki sposób, że to mój mud i ja określam, kto jest jego bogiem. Po prostu zostają bogami osoby, które chcą kontynuować pracę moją i wielu innych osób. Ja tu teraz piszę i mówię o sobie, w praktyce kwestie nadawania poziomów muszę konsultować z innymi, nawet, jeśli wychodzą ode mnie.
6. Pozostawiając w spokoju bogów, przenieśmy to na graczy. Gracze, tak samo, jak bogowie, sami wybierają, co chcą robić. Najważniejszy ich wybór, to wybór muda, w którego grają. W Laca grają osoby, które same, na własne życzenie, połączyły się z nim i założyły postać. Nie słyszałem, aby było to dla kogokolwiek przymusowe, co sprawia, że
7. Nasz mud ma rygorystyczne zasady mające odfiltrować osoby, które poszukują innego muda niż nasz. Jest mi bardzo przykro, że nie ma polskiego muda opartego o wszechświat Star Trek lub o Rodzinę Soprano, ale to nie oznacza, że w Lacu ktoś będzie mógł strzelać z fazerów albo ubierać kogoś w betonowe buciki. Jeśli nie odpowiada ci średniowieczna i fantastyczna tematyka Laca, nie jest to mud dla Ciebie. Nie mam pretensji do osób, które odchodzą, bo im się nie podoba, za to mam olbrzymi żal do osób, które nie odchodzą i ględzą, że wszystko jest nie tak, jak one chcą.
8. Wbrew temu, co niektórzy sądzą, innym ten mud się podoba. Normalni ludzie nie grają w coś, co im się nie podoba, więc jeśli grają w Laca, oznacza to, że im się on podoba. Oczywistym jest, że zawsze można coś ulepszyć, a coś innego dodać, ale to jeszcze nie oznacza, że coś jest źle. Powtórzę, są osoby, którym ten mud się podoba.
9. Nie widzę najmniejszego powodu, aby osoba, której mud się podoba, nie miała mówić, że jej się on podoba. Do kurwy nędzy, to jest forum Laca dla graczy Laca, dla osób, które mają wyobraźnię i potrafią jej używać, aby sobie wyobrażać, jak coś się dzieje, a nie główkować, jak sobie wytłumaczyć, że to coś nie powinno się dziać. To jest forum Laca dla graczy Laca, którym się podoba ten mud i mają pełne prawo go chwalić, skoro grają w niego po kilka godzin dziennie. To jest forum Laca dla graczy Laca, którzy mogą sobie go chwalić, jeśli im się podoba. CO W TYM DZIWNEGO?
A już w ogóle nie rozumiem, jak można posądzić Thaila o lizanie mi dupy, skoro przedwczoraj na tym samym forum ja sam pisałem jemu wprost, że jest debilem i mnie wkurwia? No ale to jest absolutnie nic w porównaniu do tego, jak mnie wkurwia nagonka kilku skończonych idiotów na każdego, kto się wyhyli ze swoją sympatią do Laca lub innych działań z Lacem związanych (ostatnio Valdrab został znienawidzonym przez wszystkich lizusem, bo mu się spodobały zmiany w forum. Co ciekawsze, po tych zmianach forum jest trzykrotnie aktywniejsze). Nie jestem w stanie wyrazić słowami swojego wkurwienia na osoby, które na forum Laca obrażają osoby, którym Lac się podoba. Nie ma tu dla Was miejsca i jeśli nie rozumiecie, co robicie źle, odejdźcie, nie próbujcie się kłócić ani pytać, jeśli jeszcze nie dotarło, już nie dotrze. Szkoda cennego miejsca na serwerze na przechowywanie wyrazów Waszej głupoty, więc oszczędźcie nam zasobów.