Moderator: łowcy trolli
Thail napisał(a):Alucardzie, krytykować łatwo, ale powiedz jak Ty byś to widział?
To usuń, a nie tylko krytykujeszpo ostatnich zmianach w jednym z dokumentów zostawiłem tag </center>, zapomniałem go usunąć :]
Ladzix napisał(a):To usuń, a nie tylko krytykujesz :lol:
Skif napisał(a):standart - standartem - ale strona wyswietla sie i bedzie sie wyswietlac w przegladarkach :)
Alucard napisał(a):Widać, że się nie znasz na CSSie. :P Wystarczy dopisać:style="background-image: url('burza6.jpg')"
Usunąłeś? To się chwali. :PCo mam usunąć? Przecież tam nic nie ma do usuwania. Jak nie wierzysz to wciśnij na ten link co go tutaj wrzuciłeś. :)
Ladzix napisał(a):Jeszcze jedno - strona http://www.k-ff.com jest w pełni zgodna ze standardami, a zobaczcie, jak przez to wygląda...
Kerod napisał(a):Po to sie robi sprawdzanie z jakiej przeglądarki kto wchodzi
Kerod napisał(a):Skoro standardy HTML sa tak zajebiście ważne to wyjaśnij mi dlaczego przeglądarki interentowe bądź serwery nie sprawdzają poprawności kodu? Przecież można by zaimplementować jakiś parser bądź "mini kompilator" w przeglądarke.
Kerod napisał(a):Nie przestrzeganie standardów w przypadku Html w wielu przypadkach wcale nie wynikaja z amatorstwa tylko z tego, że rozwiązania oferowane na rynku i ich rozwój wyprzedziły te standardy.
Ale wtedy strony byłyby usprawniane, "znawco". Grunt to odwrócić kota ogonem... podaj mi adres strony, która źle działa, poniewaz jest niezgodna ze standardami.Otóż, internet jest złożony w większości z lipnych stron, które nie są zgodne ze standardami. Gdyby serwery lub przeglądarki sprawdzały poprawność kodu i, jeśli takowy jest do kitu nie wysyłały/nie wyświetlały by go, 80% stron nie dało by się obejrzeć. Powinieneś sam na to wpaść, jeśli uważasz się za takiego "znawce".
Przecież ci podał... :/ Rotfl.Tyle Ci powiem, gadasz pierdoły. Czy na przykład mając stronę napisaną w PHP, ASP lub czymś innym nie da się przestrzegać standardów? Powiedz mi dokładnie jakie "rozwiązania" uczyniły standardy bezużytecznymi i uniemożliwiają ich przestrzeganie, a może Ci uwierzę. :P
Taak? Gdzie widzisz ten syf?Właśnie po to ciołku są standardy. Nie przestrzeganie ich świadczy o amatorstwie i nieumiejętności pisania stron. Właśnie przez takich osłów jak Ty sieć jest zawalona tym niedbałym syfem.
"Nie um... nie chce mi się."Może i najpopularniejsze przeglądarki to łykają, ale jakaś mniej popularna może tego już nie przełknąć. Dobra, kończę, nie chce mi się bardziej rozpisywać i komentować tego.
Ladzix napisał(a):Ale wtedy strony byłyby usprawniane, "znawco".
Ladzix napisał(a):Przecież ci podał... :/ Rotfl.
Ladzix napisał(a):Taak? Gdzie widzisz ten syf?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości