przez Kerthan » So kwi 18, 2009 12:13 pm
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, a w Laca grałem daawno temu jeszcze na Amidze podpiętej modemem do kanalizacji (nie mylić z internetem ;) ), ale nawet nie pamiętam jak się moja postać mogła zwać... W każdym bądź razie coś mnie tu przywiało i od nowa poznaję świat Laca.
Powiem tylko, że odkąd gram zdażyło mi się spotkać kilka osób w grze, nawet namówiłem paru znajomych do odwiedzenia strony i spróbowania swoich sił w podróżach przez wszystkie krainy. Ja laga nie dostrzegłem ani razu nawet grając na laptoku podpiętym do hotspota na Żorskim rynku, w McDonaldzie i oczywiście w domu, tak więc nie wiem po co dostęp online. Przyjemnie byłoby wręcz zamiast samemu błąkać się po opustoszałym mieście, wyruszyć z przyjaciółmi w podróż..
Jeszcze tak tylko na wstępie wyrażę swoje zdanie o Lacu. Grałem jakiś czas temu w Tibię i w WoWa i gry te mi się znudziły w tempie ekspresowym, a Lac mnie oczarował. Granie w super zajeruskiego WoWa w 3D jest jak obejrzenie filmu, a Lac jest jak książka i właśnie to mnie wciągnęło. Tutaj grając czuje się ten klimat, jest się obecnym w tej krainie, a patrzenie na obrazki w Tibii, czy w WoWie to nie to samo. Szkoda tylko, że dla większości ludzi tekstowy eRPeG to coś tak ekstremalnie przestarzałe, bo nie ma tutaj interfejsu Point and click, nie ma cudownych animacji, dźwięków i muzyki.
Ja w każdym bądź razie zostanę tutaj na dłużej, pozdrawiam.