Obiecuję, zostanę na tym mudzie, już nigdy nie zaloguję się na ......., tylko wyjaśnijcie mi jedną rzecz:
JAK ROZMAWIAĆ Z POSTACIAMI KOMPUTEROWYMI ???
Mam już dość wpisywania przy każdym burmistrzu, strażniku, śmieciarzu, psie, szczurze, szkielecie i wszystkich którzy się nawiną, poleceń w rodzaju " 'witaj", " 'dzien dobry", " 'czesc", " 'powiedz cos, palancie" itp. Po dwóch dniach gry na LACu słowa "witaj" i "zadanie" potrafię wpisać na klawiaturze szybciej niż własne nazwisko, a w efekcie dostałem jedno jedyne zadanie od burmistrza Tolarii, które wykonałem w niecałą minutę (następne kilka minut waliłem głową w monitor, podczas kiedy ten palant wdupcał udko z kurczaka).
Najgorzej zrytą psyche miałem w cyrku, kiedy Mama Bobiego i jej zaginiony szczeniak, szmulając się po całym terenie, znaleźli się na raz w jednej lokacji i oczywiście nie zauważyli się, a ja ze dwie minuty mówiłem do nich wszystko co mogłem wymyślić. I co? Nic! NIC!!! Tylko w łeb sobie palnąć. Mam nadzieję, że smark polazł do klatki z lwami. Jeszcze kilka takich akcji i będę wyglądał jak Mel Gibson w "Teorii spisku", a już i tak niewiele brakuje, bo prawie wierzę w Centrum Sterowania Światem. Albo przegryzę sobie żyły i zacznę wyć.
Dlatego też moja serdeczna prośba: napiszcie, czy w LACu jest w ogóle możliwość innej niż walka interakcji z postaciami, a jeśli jest, jakich komend używać i co mówić.
Oczywiście chodzi mi o ogólne wytyczne, ale dajcie przynajmniej jakiś jeden konkret na start. No, chyba że przegapiłem polecenie "odetkaj <cel> 2.ucho", ale w takim przypadku to przynajmniej napiszcie, czy to prawda. Rozumiem, że tak jak w życiu, nie można gadać ze wszystkimi przechodniami, bo się w końcu zarobi plaskacza, no ale nie wierzę, żeby tylko jedna postać miała coś do powiedzenia.
Aha, przeszukałem pomoc, forum i stronę laca, więc jeśli ktoś stwierdzi, że powinienem zapoznać się z dokumentacją, to proszę o załączenie odnośnika albo nazwy pola pomocy.
No i ewentualnie można użyć tego posta jako załącznik w podaniu do bóstw wyższych dotyczącym rozszerzenia działu "Jak grać?", ale nie o informacje które początkujący powinien znać, tylko o takie, których za żadne skarby nie jest w stanie sam wykopać.
Dzięki z góry.