Pytanie

Ogólne forum o Lacu, otwarte dla wszystkich.

Moderator: łowcy trolli

Pytanie

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:14 pm

cz dzisaj to jest 29 listopada serwer nie dzial??
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez muzgus » Pn lis 29, 2004 11:22 pm

pisz wyraźniej, bo nie mogę zrozumieć.
gg: 5224983 | jabber: m [at] jabber.cz| tlen: muzgus [at] tlen.pl | icq: 314995403
(___________(Już pusto...) ___________)
Emblemat użytkownika
muzgus
 
Wiadomości: 827
Dołączył(a): Śr gru 24, 2003 11:30 am
Lokalizacja: Hrabstwo Anin

pytanie

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:24 pm

Czy dzisaj serwer muda Lac dziala czy nie bo nie moge nawiazac polaczenia
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez muzgus » Pn lis 29, 2004 11:25 pm

Widzisz grających 14 graczy. <- znaczy, że działa.

Możesz to zawsze na http://www.lac.pl:3999/kto sprawdzić.
gg: 5224983 | jabber: m [at] jabber.cz| tlen: muzgus [at] tlen.pl | icq: 314995403
(___________(Już pusto...) ___________)
Emblemat użytkownika
muzgus
 
Wiadomości: 827
Dołączył(a): Śr gru 24, 2003 11:30 am
Lokalizacja: Hrabstwo Anin

odp

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:27 pm

no wlasnie ze nie widze i tu jest problem caly czas mi wyswietla poloczenie za zdlanym serwqerem niepowidlo sie
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez tharanduril » Pn lis 29, 2004 11:33 pm

a wszystkie ustawienia dobre masz? lac.pl, port 4000
jak się łączysz [url="http://lac.pl/ssanie/LacInstalator.exe"]tym[/url] nie powinno być żadnych problemów.
"Jak eksploduje bomba, to widać zmiany. Dziura w ziemi, jakieś flaki na drzewie. Słowem, widać zmiany."
tharanduril
 
Wiadomości: 166
Dołączył(a): Pt gru 26, 2003 7:24 pm
Lokalizacja: zwykle z domu

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:35 pm

tak mam wszystko dobrze wczoraj jeszce wszystko chodilo ok a dzisaj nie no i mam dola
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez tharanduril » Pn lis 29, 2004 11:37 pm

Przecież dzisiaj też chodzi w porządku! (pomijając fakt, że dziś lagi cholerne mam)
"Jak eksploduje bomba, to widać zmiany. Dziura w ziemi, jakieś flaki na drzewie. Słowem, widać zmiany."
tharanduril
 
Wiadomości: 166
Dołączył(a): Pt gru 26, 2003 7:24 pm
Lokalizacja: zwykle z domu

odp

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:38 pm

sprubuje odinstalowac i zainstalowac program jeszce raz moze to cos da jak myslicie?
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez Lam » Pn lis 29, 2004 11:41 pm

Myślimy, że:
1. zainstalowałeś sobie zaporę,
2. zainstalowałeś sobie zaporę,
3. ktoś inny zainstalował Ci zaporę.
Emblemat użytkownika
Lam
władca Leanderu
 
Wiadomości: 2884
Dołączył(a): Pn maja 28, 2001 2:00 am
Lokalizacja: 22°17' E - 52°11' N

Wiadomośćprzez muzgus » Pn lis 29, 2004 11:41 pm

myślę, że winy można szukać w twoim połączeniu internetowym. Masz może uruchomione jakieś programy p2p? (Kaza, Emule itp.) Jeśli tak, to spróbuj zamknąć i wejść na Laca. Może się uda.

Albo zapora, jak napisał Lam.
gg: 5224983 | jabber: m [at] jabber.cz| tlen: muzgus [at] tlen.pl | icq: 314995403
(___________(Już pusto...) ___________)
Emblemat użytkownika
muzgus
 
Wiadomości: 827
Dołączył(a): Śr gru 24, 2003 11:30 am
Lokalizacja: Hrabstwo Anin

odp

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:41 pm

czy mozliwe jest ze gosciu u ktorego jest serwer zablokowal mi porty??
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

odp

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:42 pm

jedyne co mam uruchomione to gg i nic wiecej no i opera bo explorera nie uzywam
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez muzgus » Pn lis 29, 2004 11:44 pm

tak, to jest możliwe że koleś, który ma serwer zablokował port 4000. poproś go, żeby odblokował ten port ;).
gg: 5224983 | jabber: m [at] jabber.cz| tlen: muzgus [at] tlen.pl | icq: 314995403
(___________(Już pusto...) ___________)
Emblemat użytkownika
muzgus
 
Wiadomości: 827
Dołączył(a): Śr gru 24, 2003 11:30 am
Lokalizacja: Hrabstwo Anin

odp

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:46 pm

ehh no to musze czekac do 23:30 niestety sasiad jest na 2 zmianie :( trudno sie mowi jak go dorwe to chyba go powiesze na tepym chaklu za prawe jadro
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez Lam » Pn lis 29, 2004 11:49 pm

Przekonaj go, że lepiej dla niego, żebyś grał w Laca (port 4000, 3999 przy okazji dla pomocy i "kto" przez HTTP) i zajmował ułamek pasma, niż ściągał dupy, bo tylko to ci w tej chwili pozostaje - zatkać mu łącze dupami, bo nic innego nie działa :)
Emblemat użytkownika
Lam
władca Leanderu
 
Wiadomości: 2884
Dołączył(a): Pn maja 28, 2001 2:00 am
Lokalizacja: 22°17' E - 52°11' N

Wiadomośćprzez Rodan » Pn lis 29, 2004 11:50 pm

Zgadzam sie w 100%
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez Rodan » Wt lis 30, 2004 12:05 am

dzien bez laca jest dniem straconym ehhhh
BRAK Kontakt GG 552607
Emblemat użytkownika
Rodan
 
Wiadomości: 16
Dołączył(a): Pn lis 29, 2004 11:09 pm
Lokalizacja: Mielec

Wiadomośćprzez Kerod » Wt lis 30, 2004 3:18 pm

Gdy Ci nie odblokuje, zawsze możesz połączyć sie przez ssh z jakims zdalnym serwerem i grać przez niego. Proponuje poszukać darmowych kont. Gdyby to zawiodło ktoś może stunelować ci połączenie. Pamiętam również , że kiedyś miałem taki sam problem i wtedy, któryś z bogów podał mi adres przez, który można było połączyć sie na innym porcie.
Kerod
 
Wiadomości: 74
Dołączył(a): Śr maja 14, 2003 10:56 am

Wiadomośćprzez Lam » Wt lis 30, 2004 3:49 pm

Aktualnie tunel stoi pod adresem 83.17.64.54, port 80.
Nie działa przez proxy, działa zawsze wolniej niż bezpośrednie połączenie z Lacem, czasem może wcale nie działać. Jedyna sytuacja, kiedy ten tunel może kogoś uratować, to blokada portów powyżej 1024, lub wszystkich poza kilkoma najważniejszymi (80 to port HTTP).
Emblemat użytkownika
Lam
władca Leanderu
 
Wiadomości: 2884
Dołączył(a): Pn maja 28, 2001 2:00 am
Lokalizacja: 22°17' E - 52°11' N


Powrót do Lac



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron