Moderator: łowcy trolli
A dzięki za info. Interesujące. A wracając do tematu domku, to na początku gdy o tym pomyślałem małem na taką wizję: znajdujesz jakieś fajne miejsce(ot, zaułek w kanałach), wpisujesz polecenie i ten zaułek staje się "domkiem", w którym nie znikają ci przedmioty, możesz sobie drzwi zakluczone zrobić i zastawić sidła na włamywaczy. Taki bajer.muzgus napisał(a):a propo znikających przedmiotów - przeczytaj pomoc zapisz.
WYNAJMIJ
Niektóre mudy, w tym oryginalny Diku, z którego wywodzi się w prostej linii
Lac, nie zapisują przedmiotów wraz z postacią. Aby je więc zachować,
należy wynająć pomieszczenie w karczmie, gdzie, oczywiście za opłatą, można
złożyć cały swój ekwipunek i wyjść z gry spokojnym, że nikt go nie zabierze.
Bogowie Laca w swej wielkiej łaskawości nie zmuszają swoich graczy do takich
poświęceń. Twoja postać wychodząc z gry, zabiera ze sobą w zaświaty cały
dobytek, poza niektórymi przedmiotami. Aby dowiedzieć się, co to za przedmioty
i jak ustrzec się przed ich znikaniem, zobacz pomoce ZAPISZ i PRZECHOWALNIA.
w którym nikt nic nie mógłby Ci podkosić i do którego mógłbyś wracać po jakimś okresie gry po jakiś ciekawy/potrzebny przedmiot.
Czyż nie?
Więc powiem Ci szczerze i od serca:
nic mi o tym nie wiadomoW przechowalni możesz trzymać rzeczy, które mają określony poziom
W takim domku, przedmiotów nie brałby żaden szlag przy restarcie postaci
W szczególności, nie wolno ci zostawić przedmiotów ani złota nawet tej samej
postaci (postaci o tym samym imieniu), którą zakładasz po skasowaniu się lub
restarcie.
Cytat:
W przechowalni możesz trzymać rzeczy, które mają określony poziom
nic mi o tym nie wiadomo
Cytat:
W takim domku, przedmiotów nie brałby żaden szlag przy restarcie postaci
z "pomoc własnym postaciom":
Cytat:
W szczególności, nie wolno ci zostawić przedmiotów ani złota nawet tej samej
postaci (postaci o tym samym imieniu), którą zakładasz po skasowaniu się lub
restarcie.
I mam pytanie: mud zapisuje tylko to co masz przy sobie, right?
Czyli to co uniesiesz, tak?
przechowalni przetrwa do najbliższego restartu muda.
No i dlatego chcę domek, które zamknę na klucz i postawię tabliczkę "teren prywatny" co z całą pewnością odstraszy graczy hehe. Kolekcja cieńkich mieczy będzie bezpieczna (:-E.muzgus napisał(a):Generalnie, wszystko co nie jest w twoim inwentarzu, ekwipunku, albo przechowalni przetrwa do najbliższego restartu muda. Restarty muda nie są zbyt częste (co pare tygodni), ale musisz się liczyć z tym że przedmiot pozostawiony bez opieki zniknie, bo ktoś go weźmie (może to byc także mob).
Ano już wczoraj mnie pewien 50-ciopoziomowy delikwent(pozdrówka) zaprowadził do cyrku(w którym już wcześniej byłem i wziąłem zadanie nawet) i pokazywał, że warto naparzać dzieci i ich mamusie jak nikt nie patrzy, hehe. Klimat pełną gębą...erian napisał(a):to zrób krainke :)
a poza tym wyjdź sobie ze szkoly i dziesitkuj co innego ;) np w cyrku
Wielkie dzięki, rzeczowe odpowiedzi rządzą.Reif napisał(a):1. zadanie trwa nadal
2. za zadania dostaje sie glownie pkt zadan, czasami kase lub przedmiot
3. do czego sluza pkt zadana? potrzebne sa czasami aby kupic jakis przedmiot w sklepiej i do dostosywania przedmiot, patrz -> ?dostosuj
Dlatego też dobrym rozwiązaniem byłaby większa aktywność Lama/kogoś od krain(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości