Moderator: łowcy trolli
Val napisał(a): Ale dlaczego nie satysfakcjonuje Cię to rozwiązanie w pełni, skoro na wyższych poziomach założenie niezidentyfikowanego przedmiotu daje takie same informacje jak jego identyfikacja lub wystawienie na aukcję?
Lam napisał(a):Co do "dowolności", wszystko super, dopóki masz pieniądze. Tak, jak pisałem Ci wyżej: albo łatwo i drogo, albo taniej, lecz trudniej.
Lam napisał(a):Co do prostego polecenia (które w domyśle nie nazywa się "załóż", bo to niewygodne), owszem, istnieje takie: c i <przedmiot>. Że dostępne tylko dla profesji operujących magią? A czego się spodziewałeś wybierając tępego wojownika? Powinieneś się cieszyć, że potrafisz czytać zwoje ;)
Lam napisał(a):Co do wystawiania tanio - aukcjoner ma minimalne stawki, których nie oszukasz niską ceną wywoławczą. To trochę jak Allegro w promocji - jest minimalna opłata za wystawienie przedmiotu, ale jeśli prowizja od kwoty licytacji ją przewyższa, wystawienie masz za darmo. Tak, czy inaczej - aukcjoner zarabia, Ty zawsze płacisz.
Lam napisał(a):Co do sprawdzania na polance, po pierwsze, możesz wrócić do metody łopatologicznej, czyli "załóż". Jeśli nie, to po drugie, może Ci ktoś wystawić na aukcji cały worek takich zwojów. Nie musisz chodzić do miasta - wystarczy, że kogoś namówisz na pójście tam za Ciebie :) Po trzecie zaś, musisz się z pewną rzeczą pogodzić. Ta gra polega na tym, że najpierw kompletujesz sobie ekwipunek, a potem zdobywasz w nim świat. Dzisiaj chcesz, żeby do identyfikacji nie były potrzebne zwoje, a ja się boję, że jutro zachcesz, żeby do zabijania nie była wojownikowi potrzebna broń - no bo co zrobisz, jak cię rozbroją, uciekniesz, a chcesz na tej swojej leśnej polance kogoś zabić, a rękami jest niewygodnie? A od takich pomysłów następnym krokiem jest już udostępnienie boskich mocy śmiertelnikom. A ja jestem zaborczy i nie oddam!
Lam napisał(a):I na koniec uważaj: polecenie "porównaj", o którym mówiliśmy już kilka razy, pokazuje Ci bez żadnych czarów, jeśli przedmioty wpływają na atrybuty. Nie musisz do tego zakładać przedmiotu i porównywać "punktacji" przed i po. Proste "porównaj" od razu Ci to zasygnalizuje. Warunek jest taki, że musisz móc zakładać ten przedmiot (czyli przede wszystkim mieć odpowiedni poziom). I tu pewien niedosyt - "porównaj" wymaga posiadania dwóch przedmiotów tej samej kategorii, a więc mogę zaproponować dodanie identycznej informacji do "obejrzyj", które to polecenie służy właśnie do przyglądania się pojedynczemu przedmiotowi.
Lam napisał(a): Nie obrażaj się.
zayl napisał(a):Dla obalenia jakże świetnego pomysłu sprawdzania swojego przedmiotu na aukcji. Wczoraj, zwykły gofr został sprzedany za jakieś 100k - czasami, zwyczajnie gracze z powodu nudy, marnują swoje pieniądze, jak sam powiedziałeś, które są łatwe do zdobycia.
Co do zwojów identyfikacji, nie są one aż tak trudne do zdobycia - jest w nie zaopatrzony, każdy sprzedawca w sklepie magicznym. Jeśli zaś chodzi o samą umiejętność czytania zwojów, cóż możesz na niej teraz oszczędzać i dalej wszystko dawać na aukcje, ale przyjdzie taki poziom w którym już nie będziesz prowadzony za rękę przez bogów a prośby o przywołanie będą zwyczajnie ignorowane - tu zaś przyda Ci się zwój przywołania. Dla kwestii przypomnienia, ze wzrostem poziomu wzrasta cena potrzebna na wyćwiczenie pewnej umiejętności.
Val napisał(a):Orphang, chciałem Ci uświadomić tylko jedną rzecz. Zwróć uwagę na to, ile masz kasy wchodząc do przedszkole, a ile wychodząc. Wiesz, że większość kasy, jaką zabierasz krasnalom, to ta, którą Ci ukradły:)?
Przepraszam, że przeciągam temat, ale chciałbym się dowiedzieć czy to mnie nazwałeś cwaniakiem, który niczego nie wniósł do tematu?Orphang napisał(a):no wiesz, na takim poziomie dyskutować nie będę czy to z twórcą gry czy ze zwykłym użytkownikiem, bo ja sensownie i jasno (moja subiektywna opinia) formułuję moje pytania, wątpliwości itp. a ty przyklejasz mi nie wiadomo co. W ten sposób to możesz równie dobrze napisać że podejrzewasz że jestem nasłanym przez konkurencję insajderem i moim zadaniem jest siać zamęt na forum, a w przyszłości i w samej grze celem utrudnienia życia wszystkim graczom Laca, i w efekcie przerzucenie się ich na inne mudy albo nawet na (wybaczcie bogowie) Tibię. Efekt będziesz miał pewnie taki że mnie zakrzyczą na forum takimi nic nie wnoszącymi wypowiedziami (jak np post tego pierwszego cwaniaka który w tym wątku się wypowiedział nie wnosząc nic nowego a jedynie powtarzając to wszystko co ja mniej więcej napisałem) i ja się więcej na forum już nie odezwę a grać i tak będę aż mi sie nie znudzi. Cokolwiek byś nie odpowiedział wierzę że nie to jest twoim celem...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość