Moderator: łowcy trolli
omadaha napisał(a):Temat myślę mówi wszystko...krótko - chętnie się zajmę przeróbką głównej strony LACa, jeśli tylko poprzecie pomysł oczywiście. W gre wchodzi grafika, kod html, aktualizacja + ew java script. Prosze o opinie komentarz i ofkoz kontakt w razie przyjęcia propozycji. Skromna próbka moich umiejętności tu: omadaha.blog.pl, http://www.fingerboard.x.prv.pl, wercik.blog.pl
Do zadowolonych należy Valdrab - sami go spytajcie :D
Pozdrawiam, aha jeśli jestescie na Tak to piszcie wszelkie możliwe szczególy, typ budowy, kolory, formę, umieszczenie loga, wielkośc, no wszystko. Pozdrawiam
omadaha napisał(a):A konkretnie kto mialby to nadzorowac i co jest z ta czcionka nie tak? Moze napiszcie mi cos wiecej...No wiecie samo złe czcionki to troszke za mało - prosze o wieksza dokladnosc - kroj, wielkosc, kolory itp.
I od strony zawartosci - co byscie tam widzieli
Alandar napisał(a):Hmm... wydaje mi sie ze stronka Lackjawa czyli Reifa (...)
Przeciez stronka Omadahy ma wogole nieaktywne linki i zawartosc skopiowana w wiekszosci z lac.pl (bez obrazy Omadaho (?) :).
omadaha napisał(a):PS. DO admina: nie da się wczytywać własnych avatarów wyskakuje błąd!!!
Ulryk napisał(a):Alandar napisał(a):Hmm... wydaje mi sie ze stronka Lackjawa czyli Reifa (...)
Alandarze! Wstyd, porostu brak mi słów! Przecież gdy Lackjaw grał pod własnym imieniem na Lacu, ty się pojawiałeś często. Jak możesz go mylić z kimś innym?
Grzechu napisał(a):A może da się kolumnę Menu na lewo od głównej grafiki, a newsy (fuj ;>) na prawo? Widzę, że na razie się nie zmieszczą, no ale to może przyciąć parę procent głównej grafiki.
omadaha napisał(a):Jeśli Lam to czytał to bardzo proszę o jakiś komentarz czy coś.
Lam to teraz przeczytał. Generalnie Grzechu napisał już to, co i ja myślę na temat makaronizmu, więc nie będę powtarzał, może tylko: RZYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYG na widok "news'y" (nowiny, no i ten apostrof, o kurwa).
A teraz się wyłamię z tematu pochwał
ciężko będzie komukolwiek zrobić stronę lepszą niż strona Lackjawa
Strona Lackjawa zajmuje 100% szerokości przeglądarki, a ja NIENAWIDZĘ stron, które zajmują mi 40% szerokości, włączając w to oczywiście menu, przez co nie ma miejsca na tekst
(uważam, że to rozwiązanie jest stosowane tylko przez ludzi nie mających niczego do powiedzenia)
Strony Lackjawa nie trzeba przewijać, jeśli nie ma po co (może ten obrazek z zamglonymi górami i zamkiem nie jest brzydki, ale przy rozdzielczości 1152x864 nie jestem przyzwyczajony do braku jakiegokolwiek tekstu na stronie...
Stronę Lackjawa da się oglądać w dowolnej rozdzielczości, tak mniejszej od używanej przez autora, jak i większej.
Strona Lackjawa jest czytelniejsza.
Strona Lackjawa nie jest ponura. Lac nie jest ponury, Lac ma dostarczać zabawę graczom, mogą się w nim zdarzyć rzeczy straszne, ale także wesołe. Ludzie wolą wesołe, dlatego lubimy Malvena.
Nie zrozum mnie źle
uważam, że ten obrazek jest ładny, chociaż napisy nieczytelne (ale to łatwo zmienić). Jednak nie jest on funkcjonalny. A strona internetowa musi być funkcjonalna, jeśli ma mieć charakter informacyjny. Obrazek sobie obejrzę, zachwycę się przez 5 sekund, a potem będę przez 20 minut czytania strony cierpiał. Nowa strona nie ma prowadzić do większego cierpienia.
Pominąłem zupełnie fakt samego materiału i "zdatności" danej osoby do pisania czegokolwiek o Lacu, ale skoro przewinął się już w kilku wiadomościach w tym temacie, mogę napomknąć, że strona Lackjawa zawiera materiał napisany przez niego
Ale oczywiście to (pisanie treści prze znawcę - przyp. omadaha) jest do przejścia, a ja tylko jestem od czepiania się.
I zacznij mówić po polsku, bo nie dogadasz się z nikim (ważnym). Wiem, że i tak nie zrozumiesz 90% tego, co tu napisałem, bo nie użyłem cytowania, żeby nie przedłużać niepotrzebnie wypowiedzi, ale spróbuj sobie to przemyśleć :)
A co do tego, że nikt ważny ze mną nie pogada to się mylisz. Dla mnie ważni są moi przyjaciele, rodzice, znajomi z internetu i z Laca. LUDZIE KTÓRZY MNIE SZANUJĄ. Po za tym lubię krytykę konstruktywną, a nie chamską.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości