Moderator: łowcy trolli
Abaddona napisał(a):A co mi da UTF, skoro nie mam u siebie skrzyzowania cyrylicy z instrumentami rolniczymi? :)
Abaddona napisał(a):A co do tresci przekazu to odczytuje z niego "Mozesz oddac wszystko za frajer, i tak nie bedziesz bezinteresowny, ale to nie szkodzi, bo Pan i tak bedzie zadowolony."
Lam napisał(a):Dobrze odczytujesz, bo to jest taki jakiś katolicki tekst, oni mają takiego boga chujowego. Dlatego tylu ludzi gra w Laca, który jest normalnym światem.
Lam napisał(a):Z tego powodu w Lacu wciąż pozostaje olbrzymia ilość bezsensownego kodu służącego konwersji polskich literek na kilka różnych standardów, z tego też powodu nigdy nie będzie krain z runami. Niektórzy nie doczytali w mojej pierwszej wiadomości "tak mógłby wyglądać", rozumiejąc chyba "tak wygląda".
Ulryk napisał(a):Można próbować wyświetlać runy w utf-8, a w innych standardach zamieniać je na odpowiadające im litery.
Tzeentch napisał(a):EOB:
Tylko wg. Ciebie na szczęście.
Lam napisał(a):nie miałby kto robić takich descr_progów
Lam napisał(a):zrobił milion innych, potrzebniejszych rzeczy
Lam napisał(a):nakłaniania ich do używania Unikodu
Alandar napisał(a):Coz niejednoktornie na forum poruszany byl temat tego ze ktos chce cos robic dla Laca ale nie zna C i nie chce sie go uczyc... To byloby pole do popisu wlasnie dla takich osob. Oddzielna kwestia jest czy te osoby rzeczywiscie chca cos robic... i czy starczy im zapalu.
Jeszcze duuuzo wody w rzekach uplynie zanim bedzie mozliwe usuniecie pozostalych standardow i pozostawienie tylko Unikodu. O ile w ogole bedzie to mozliwe, ale to bylby kolejny kroczek w tym kierunku... A chyba wlasnie po to dodales do Laca obsluge tego standardu.
Elder futhark - The oldest Germanic runic alphabet, still used for divination.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości