Morfoth napisał(a):Nie chcę na razie opisywać Umbry, ponieważ nie wiem za bardzo o co tam biega. Napisz Lamie proszę jeden, bądź dwa opisy, na których mógłbym się wzorować.
Sprawa jest właściwie prosta. Potrzebujesz jednego pomieszczenia, które przedstawia środowisko naturalne totemu. "Pomieszczenie" być może nie jest do końca dobrą nazwą, ponieważ w większości będą to plenery. Ma to być wizja, którą szaman widzi podczas medytacji. Tworzenie takiego pomieszczenia jest raczej proste. Weźmy przykład żbika. Wiadomo, to kot. Wchodzę sobie na wiem.onet.pl, szukam żbika, dowiaduję się, że zamieszkuje gęste lasy górzystych terenów i jest aktywny nocą, do tego obdrapuje korę drzew. Piszę więc "Znajdujesz się wśród gęsto rosnących drzew, zasłaniających widok w większości kierunków. Podłoże jest lekko skośne, po czym poznajesz, że las rośnie na zboczu góry. Z jednej strony słyszysz ciche szemranie wody, z drugiej jest zupełnie cicho. Panuje półmrok, ale mimo to dostrzegasz, że pnie drzew są podrapane ostrymi pazurami.
Stoi tu pokaźnych rozmiarów żbik."
I w zasadzie tyle, coś w tym guście. Nie jestem opisowcem i nie będę swoich żałosnych wypocin umieszczać w opisomacie, mam nadzieję, że wyjaśniłem wystarczająco dobrze :) Aha, przydałby się też opis żbika, że to duży kot pięknie pręgowany, a na tylnych łapach ma czarne plany, oraz, co bardzo ważne, że patrzy na ciebie bardzo inteligentnie, czy coś tego rodzaju. Pamiętajmy, że totem, mimo postaci zwierzęcia, nie poruszając ustami, będzie do nas ciągle mówił.
No i jest na mudzie pomoc szaman, oraz jest krótka instrukcja w opisomacie. Nie wierzę, że jeszcze czegoś nie rozumiecie :)
Zmieniłes podejście, czy mi się wydaje?
Do Ciebie nie, nadal nie wolno Ci się do mnie odzywać.